Osallistumisoikeus ylioppilaskirjoituksiin

Opiskelijalla on oikeus osallistua ylioppilaskokeeseen, kun hän on opiskellut ennen kirjallista koetta vähintään asianomaisen oppiaineen pakolliset kurssit. Opiskelijalla on oikeus osallistua vieraan kielen lyhyen oppimäärän kokeeseen, kun hän on opiskellut vähintään kolme kurssia tätä kieltä.

Opiskelija ei saa ylioppilastodistusta, ennen kuin hän saa lukion päättötodistuksen.

Ilmoittautuminen ylioppilaskirjoituksiin

Ilmoittautuminen kevään ylioppilaskirjoituksiin on marraskuussa ja syksyn kirjoituksiin toukokuussa. Tarkemmat ajat näkyvät lukion kalenterissa.

Lautakunnalle lähetetty ilmoittautuminen on aina sitova.

Ilmoittautuminen tehdään Wilman kautta. 

Korottajat ja täydentäjät

Ilmoittautuminen: Lukiosta jo valmistuneiden korottajien tulee olla yhteydessä koulusihteeriin (jaana.lahtinen@raisio.fi). Koulusihteeri aktivoi Wilma-tunnukset uudelleen käyttöön ja lähettää ilmoittautumisohjeet.

Muut ohjeet: lue tästä tiedostosta ohjeet laitevaatimuksista sekä koepäivän aikatauluista.

Keväällä ylioppilaaksi aikovan suoritukset

Päättötodistuksen saamiseksi kaikkien kurssien on oltava valmiina viimeistään 5.5. tai sitä seuraavana arkipäivänä. Jos näin ei ole, opiskelijan päättö- ja ylioppilastodistuksen saaminen saattaa siirtyä syksyyn.

Syksyllä ylioppilaaksi aikovan suoritukset

Päättötodistuksen saamiseksi kaikkien kurssien on oltava valmiina viimeistään 4.11. tai sitä seuraavana arkipäivänä. Jos näin ei ole, opiskelijan päättö- ja ylioppilastodistuksen saaminen saattaa siirtyä kevääseen.

Ennen kirjoituksiin osallistumista opiskelijan tulee osallistua yo-infotilaisuuksiin.