Kaksoistutkinnossa opiskeltavat aineet

Ylioppilastutkinnon rakenteen takia kaksoistutkintoa suorittamaan aikovan opiskelijan pitää ennen opintojen aloittamista valita lukiossa opiskeltavat oppiaineet. Opiskelijan kaksoistutkinto ja ylioppilastutkinto muodostuvat valituista oppiaineista. Suorittamalla lukion oppiaineen kurssit, opiskelijalle luetaan hyväksi vastaavia opintoja omassa ammatillisessa oppilaitoksessa.

Rasekon ammattiopiston ja Raision lukion tarjoamassa kaksoistutkintomallissa kaikille yhteisiä oppiaineita ovat äidinkieli ja englanti. Vähintään kaksi muuta ainetta valitaan ryhmästä: ruotsi, matematiikka, reaaliaine (terveystieto, yhteiskuntaoppi, fysiikka). Viides oppiaine valitaan tarvittaessa edellä mainittujen aineiden joukosta (ruotsi, matematiikka, reaaliaine). Kaksoistutkintoa opiskelevan lukio-opinnot ja ylioppilastutkinto koostuu edellä mainitulla tavalla valituista oppiaineista.

Kaksoistutkinnon opiskelijat opiskelevat valintansa mukaisista oppiaineista kolmen lukuvuoden aikana seuraavat opetussuunnitelman 2016 mukaiset lukiokurssit:
Äidinkieli: 1, 2, 4, 8, 9
Englanti (A-kieli): 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10
Ruotsi (B-kieli): 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8
Matematiikka (lyhyt): 2, 3, 4, 5, 6, 9
Terveystieto: 1, 2, 3, 4 (opiskelu alkaa vasta toisena lukuvuotena)
Yhteiskuntaoppi: 1, 2, 3, 4 (opiskelu alkaa vasta toisena lukuvuotena)
Fysiikka: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9

Oppitunnit, opinto-opas, oppikirjat ja päivittäinen opiskelu

Kaksoistutkinnon oppitunnit pidetään Raision lukiossa erillisen lukujärjestyksen mukaisesti.

Opinto-oppaasta löydät kaiken tärkeän tiedon kurssien suorittamisesta, opinnoissa etenemisestä sekä kokeista ja arvioinnista.
Kursseilla käytettävät oppikirjat ja opinto-opas löytyvät täältä.

Lukio-opinnoissa ja ylioppilaskirjoituksissa hyödynnetään tietotekniikan suomia mahdollisuuksia. Osa oppikirjoista on digikirjoja ja lähes kaikki kurssikokeet ovat sähköisiä. Tarvitset oppitunneille oman kannettavan tietokoneen. Koska kyseessä on oma laitteesi, se voi olla mieltymyksiesi mukainen ja tarpeisiisi sopiva (Windows- tai Mac-kannettava, ns. ”tavallinen läppäri”, ei kuitenkaan tablet-laite). Huomioi kuitenkin, että laitteesi tulee täyttää oheisen linkin takaa löytyvät päätelaitevaatimukset (https://www.ylioppilastutkinto.fi/maaraykset/yleiset-maaraykset-ja-ohjeet).

Päivittäisessä opiskelussa laitteita käytetään lukion langattomassa verkossa. Valittaessa laitetta akunkestoon kannattaa kiinnittää huomiota ja ladata akku kotona seuraavaa päivää varten, koska latausmahdollisuuksia koulupäivän aikana ei juurikaan ole. Suositeltavaa on, että päätelaitteessasi on ainakin verkkokortti, usb- ja kuulokeliitäntä. Laitteet on tarkoitettu opiskelun tueksi ja opettaja voi rajoittaa laitteiden käyttöä oppitunnilla.