Raision lukioon haetaan kevään 2020 yhteishaussa. Hakuaika perusopetuksen 9-luokkalaisilla on 18.2. – 10.3. klo 15.00 mennessä. Ainevalintakortti palautetaan Raision lukiolle 27.3. mennessä.

Jos haluat tutustua lukioon etukäteen, hyvän kuvan lukion toiminnasta saat selailemalla www-sivuja ja meidän instagram-tiliä! Voit myös ottaa yhteyttä:

 

Näistä linkeistä löydät hyödyllistä luettavaa:

Ainevalintakortti

Kurssiselosteet

Suositus kurssien suorittamiseksi eri vuosina

Valintaperusteet

Opiskelijat valitaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon mukaan. Keskiarvon on oltava vähintään 7,00, alin sisäänpääsyyn oikeuttava keskiarvo määräytyy hakijoiden määrän mukaan.

Valintatulokset ja lukioon ilmoittautuminen
Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 11.6. Valituille hakijoille lähetetään hyväksymiskirje. Valittujen opiskelijoiden nimet julkaistaan myös koulun kotisivulla 11.6. Uusia opiskelijoita pyydetään ilmoittautumaan lukioon henkilökohtaisesti hyväksymiskirjeessä ilmoitettuun aikaan.

Ilmoittautumispäivät ovat 16.6. ja 17.6. Ilmoittautuminen tapahtuu henkilökohtaisesti koululla, samalla toimitetaan perusopetuksen päättötodistus ja tehdään/tarkistetaan kurssivalinnat. Tarkemmat ohjeet valintakirjeessä.

Opiskelijakannettavan hankintaopas
Suosittelemme hankkimaan Windows-kannettavan. MacBook-kannettavien kanssa on ollut erinäisiä ongelmia.

Näyttökoon olisi hyvä olla 11 – 14 tuumaa.

Kannettavan tulisi sisältää joko kaksi normaalia USB-liitäntää ja yhden lähiverkkoliitännän tai kolme USB-liitäntää. Jos kannettavassa ei ole tätä määrää edellä mainittuja liitäntöjä, opiskelija joutuu todennäköisesti ostamaan erillisen USB-hubin tai USB-ethernet-adapterin.

Kannettavan tulisi olla ylioppilaskoeyhteensopiva. Ylioppilastutkintolautakunnan lista kannettavista, joilla on onnistuneesti voitu vastaamaan ylioppilaskokeisiin, löytyy tämän linkin kautta.