Koronaohjeita ylioppilaskokeeseen osallistuville

Pyri parhaasi mukaan noudattamaan alla olevia ohjeita, kun osallisut ylioppilaskokeeseen Raision lukiossa.

• Saapuessasi julkisilla, muistathan käyttää maskia THL:n suosituksen mukaisesti.
  • Pidä vähintään 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
  • Noudata THL:n hygieniaohjeita, jotka löytyvät tämän linkin kautta.
  • Rohkaisemme käyttämään kasvomaskia ylioppilaskokeen aikana.
    • Hanki käyttöösi niin monta maskia kuin päivän aikana tarvitset.
    • Varaa itsellesi kaksi läpinäkyvää pussia – toinen käyttämättömille maskeille ja toinen käytetyille sekä käsidesiä maskin vaihtamista varten.
    • Aseta maski kasvoille hyvissä ajoin.
    • Desinfioi kädet ennen kuin asetat uuden tai puhtaan maskin.
    • Varmista, että maski asettuu tiivisti kasvoille ja peittää suun, nenän ja leuan.
    • Älä koske maskiin tai siirrä sitä leuan alle tai otsalle käytön aikana.
    • Älä aseta käytettyä maskia uudelleen kasvoille.
    • Vaihda maski uuteen, jos se kostuu tai likaantuu.
    • Maskia vaihtaessasi toimi siten avoimesti, ettei synny epäilystä vilpillisestä menettelystä.
    • Poista maski puhdistetuin käsin tarttumalla sen nauhoista. Älä koske maskin ulkopintaan sitä poistaessa.
  • Koronaan viittaavasti oireisena et lähtökohtaisesti voi kirjoituksiin tulla. Ensisijainen ratkaisu tällaisessa tilanteessa on ilmoittautumisen mitätöinti. Ota oireiden ilmaantuessa heti yhteys rehtoriin, niin pohdimme ratkaisun.
  • Suosittelemme toimimaan vastuullisesti ja välttämään kirjoitusten ulkopuolella tilanteita, joissa korona-altistuksen riski on kohonnut. Tällaisia ovat esimerkiksi tapahtumat ja tilat, joissa on paikalla paljon toisilleen tuntemattomia ihmisiä.
  • 14.9. reaalikokeen ja 16.9. englannin kokeen yhteydessä kirjoitussaliin saavutaan porrastetusti, jotta ei syntyisi ruuhkaa salin edustalle. Kokelaat, joiden sukunimi alkaa A-L saapuvat saliin klo 8:00-8:10 ja kokelaat M-Ö saapuvat 8:10-8:20. Noudata omaa aikaikkunaasi tarkasti.